Hoe verschillen altcoins van de populaire bitcoin?

Er zijn minimale verschillen tussen altcoin-handel en bitcoin-handel. Ze bieden allebei unieke en zeer lucratieve investeringsmogelijkheden, maar met duidelijke niveaus van risico’s die gepaard gaan met andere soorten handel.

Bitcoins behouden nog steeds een aanzienlijk marktaandeel als het gaat om cryptocurrencies, maar sommige altcoins kwamen op en vonden het een succes.

Gezien het feit dat altcoins worden geleverd met verbeteringen die de bitcoin mist, behouden bitcoin-ontwikkelaars een hoge mate van innovativiteit om ervoor te zorgen dat het blijft bij de top van cryptocurrency handelen.

Er is altijd een kans op technische en economische tekortkomingen waardoor bitcoins catastrofaal afsterven. Altcoins werkt voortdurend aan het aanpakken van deze geïdentificeerde tekortkomingen om marginaal sterkere digitale valuta’s te creëren. Ook kunnen consensusgebreken leiden tot de natuurlijke dood van bitcoins.

Terwijl bitcoins, met gemeenschapswensen, hulpprogramma’s kunnen toevoegen die vergelijkbaar zijn met die in altcoins, geven de meeste verkopers van cryptocurrency hun vertrouwen liever in een beproefd model dan dat het als proefrit wordt opgenomen.

Ten slotte moet elke belegger zowel bitcoin-handel als altcoin-handel kritisch beoordelen om erachter te komen welke voor zijn behoeften werkt. Vaak dartelen de meeste beleggers in zowel bitcoin- als altcoin-handel.

Bron: ‘Wat zijn altcoins’ – CryptoKickoff